HTML

Paládi Zsolt

Ugye ismerik azt az érzést, amikor az égvilágon semmi sincs a kedvünkre, az étel ízetlen, munkatársaink undokok, úgy érezzük, hogy az élet kilátástalan és az árak megfizethetetlenül magasak, s ilyenkor még kedvenc barátnőnk pletykáira sem vagyunk kíváncsiak. Órákig nézzük a kirakatban a régóta kiszemelt nercbundát, sóváran álldogálunk az utazási iroda plakátjai előtt, s közben odaképzeljük magunkat egy Fülöp-szigeteki strand homokjára. Magányosak vagyunk?

Friss topikok

Címkék

álom (7) boldogság (14) dögös (8) egzotikus (1) filozófia (4) fizika (1) hím (5) japán (1) kaland (8) kirakat (5) kocsma (1) lakhatás (1) média (2) melós (2) mese (7) minden (3) mindenség (2) művház (2) (8) ország (4) pénz (2) szerző (2) szockó (1) természet (1) utazás (1) vámpír (1) világ (3) zugló (1) Címkefelhő

Anyósokból álló családügyi bizottságok felállítását tervezi a kormány – tudta meg a paladi.blog.hu. Meg nem nevezhető fideszes források szerint a kormánynak van még néhány jó ötlete a családpolitika terén. Az újonnan felállított hivatal a családügyi minisztériumnak lesz alárendelve, de függetlenül végzi működését. Feladatai közé fog tartozni, hogy megvizsgálja a házasulandó párok házasulási szándékainak tisztaságát, a felek előéletét, jövőbeni terveit és anyagi hátterüket. A négyfős bizottság csakis erkölcsileg feddhetetlen, keresztény elkötelezettségű – lehetőleg katolikus – idős asszonyokból, anyósokból állna, valamint meghívottként részt vehetne a bizottság ülésein a menyasszony anyja is. A bizottság ajánlása nem lenne kötelező érvényű, de a nemleges javaslat ellenére házasodó párok „eleshetnek bizonyos támogatásoktól,” – fogalmazott forrásunk – valamint nem ismerné el teljes értékű kapcsolatként az így létrejövő frigyet az alkotmány sem.

„Eddig a családi kapcsolatok terén szakértő, idősebb keresztény családanyák tudása, tapasztalata parlagon hevert, ezen kíván segíteni a kormány. Nagyon fontos, hogy szilárd értékrendű családok jöjjenek létre, és így kiszűrhető a házasságszédelgő szélhámosok, a szenvedélybeteg alakok tevékenysége is.” – nyilatkozott egy kereszténydemokrata politikus, egyben tagadta azt a vádat, miszerint a bizottság ülésein hazugságvizsgálónak vetnék alá a férjjelöltet. „Nincs szükségünk ilyen módszerekre, bízunk az anyósok kiváló ösztöneiben, női rafinériájában.” – mondta. A bizottság feladatai a házasság létrejöttével sem szűnnének meg. Az anyóskommandó meglepetésszerűen ellenőrizhetné, nincs-e kitéve az újdonsült ara családi erőszaknak, vagy nem fogyaszt-e a családfő túlzott mértékben alkoholt. A kezdeményezéshez máris csatlakozott a Családvédő Liga és a Nők az Egészséges Családokért Egyesület. A kereszténydemokraták visszautasítják azt a feltételezést, hogy ezzel a középkorú, vallásos érzelmű nők tömegeinek szavazatait kívánják „egyszer és mindenkorra” megszerezni, mint mondják, jobban tenné az ellenzék, ha „a saját háza táján söpörne,” és körülnézne, mennyi laza életvitelű figura nyüzsög a holdudvarukban, akinek – idézem – „a legutolsó gondja is kisebb annál, semhogy hazasiessen munka után szerető családjához.”

Címkék: kirakat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paladi.blog.hu/api/trackback/id/tr74324302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása